Büyü Bozdurmak Günah Mıdır?
Yazı İçeriği
Büyü Bozdurmak Günah Mıdır?
Büyü bozdurmak günah mıdır? ve büyü bozma işleminin sakıncaları nelerdir diye pek çok kişi merak ediyor. Büyü yapmak ve yaptırmak din açısından oldukça günah kabul edilmiş ve insanların bundan uzak durması savunulmuştur. Büyüden uzak durmayanların çok büyük günah işlediği kabul edilmiş ve onlar dışlanmıştır.
Büyü yapılan kişinin davranışları ve duyguları değiştiği için bu durum İslam dininde günah kabul edilmiştir. Kendisi büyünün etkisinde olduğunun farında olmayan bu kişi değişik davranışlar sergileyebilir.
Aynı zamanda büyü kaderle oynamak ve kaderi zorla değiştirmeye çalışmaktır. Bu işlem yapılırken duaların katılması, ruhani varlıkların müdahale edilmesi de sakıncalı kabul edilmiştir. Çünkü böyle bir iş için dualar katmak ve dini figürleri eklemek doğru kabul edilmez.
Pek çok kişi büyünün etkisindeyken yanlış şeyler yapabilir ve kendini büyüden kurtarmak isteyebilir. Aynı zamanda bu kişiler neden bu şekilde davrandığını bilmez ve kendinin büyü etkisinde olduğunu anlamaz. Bu yüzden bu kişilerin yaptığı davranışlara kendisi ve başkaları anlam veremez. Büyü tamamen insanı değiştiren bir durumdur ve hayatına müdahale edilir.
Büyü yapılan kişinin hayatı artık eskisi gibi olmaz ve kişinin psikolojisi bozulur. Büyü etkisinde olan pek çok kişinin kısa süre sonra depresyona girdiği ve ruhsal çöküntü yaşadığı gözlemlenmiştir. Ruhsal çöküntü yaşamaya başlayan bu kişiler anlamsız davranışlar sergilemeye ve agresif olmaya başlayabilir.
Kişinin hayatını tamamen değiştiren büyü yapılması, büyü yapılmasına yardım edilmesi günah kabul edilmiştir. Ancak büyü yapıldığının farkında olan kişiler bir şekilde bu büyüyü bozdurmak için çaba gösterir. Bu konuda bir din hocasına danışmak ya da medyuma gitmek seçenekler arasında yer alır. Hocaya giderek büyü hakkında bilgi almak ve yapılan büyüyü geçirmesini istemek kötü bir şey değildir. Dini açıdan sakınca yaratmayan bu durum, ancak hocanın bilgisi varsa geçerli olacaktır.
Yani hocanın mutlaka alanında iyi biri olması ve bu iş hakkında uzmanlık yapması gerektiği savunulur. Aynı zamanda bu kişinin kuvvetli bir ilim bilgisine sahip olması ve dini açıdan dolu olması gerekir. Haram olarak kabul edilmeyen bu durum kendi hayatını düzene sokmak ve büyüden kurtulmak içindir. Bu yüzden kişinin büyüden kurtulmak istemesi ve eski yaşantısına dönmesini istemesi normaldir.
Yapılan Büyüyü Bozdurmak
Yapılan büyüyü bozdurmak birçok farklı şekilde karşımıza çıkar ve herkes tarafında bu durum istenebilir. Birçok kişi yapılan büyünün etkisinden kurtulmak ve öncesi psikolojisine geri dönmek isteyebilir. Bu onun hem en doğal hakkı hem de aslında bir gereksinimidir. Çünkü büyünün etkisindeyken yapılan büyüye ilişkin davranışlarını kontrol edememeye başlar. Bu durum onda ruhsal bunalıma sebep olmaya ve mutsuz olmasına neden olabilir.
Bu yüzden mutlaka kişinin kendi iradesine sahip çıkması ve düzelmesi adına birine danışması gerekebilir. Kişi büyünün etkisindeyken davranışlarına anlam veremez ve kendini kaptırmış hisseder. Birin zorla aşık olmak, birinden zorla ayrılmak, boşanmak gibi durumlar gözlemlenebilir. Bunlar büyü yapıldıktan sonra ortaya çıkan ve kişinin iradesini çok fazla etkileyen olumsuz durumlar arasındadır.
Kişi büyünün etkisinde olduğu için bir an önce bu durumdan kurtulup hayatını düzene sokmak ister. Çünkü büyünün etkisindeki kişilerin hayatı bozulur ve kendilerini ruhsal bir bozuklukta bulurlar. Artık hayatları eskisinden çok uzaktır ve kendi davranışları da eskiye göre çok değişmiştir.
Büyü Bozdurmak İçin Hocaya Gitmek Caiz Midir?
Büyü bozdurmak için hocaya gitmek caiz midir ve büyü bozdurmak için ne yapılmalıdır diye merak ediliyor. Yaygın şekilde karşımıza çıkan büyü bozdurma işlemi kişinin hür iradesiyle alakalı bir durumdur. Kişi büyünün etkisinde olduğunu anlayınca bundan kurtulmak adına birine danışabilir.
Ancak bu danıştığı kişinin mutlaka işinde uzman ve alanında daha önce deneyim kazanmış biri olmalıdır. Aksi durumda kişinin bu ruhsal çöküntüden kurtulması ve büyünün etkilerini aşması kendiliğinden oluşmayabilir.