Eşler Neden Kıskanır?
Eşim beni çok kıskanıyor? Bu kıskançlık beni boğuyor. Her adımımı ve nefes alışverişimi takip ediyor. Bu da beni ciddi rahatsız ediyor. Bana güvenmediği için mi bu kıskançlık durumu. Eşim beni hiç kıskanmıyor. Acaba bana olan sevgi ve ilgisi azaldı mı? İnsan sevgilisini kıskanmaz mı ya? gibi soru ve sorunlar insanlığın ortak sorunları haline geldi. Eşlerin birbirini kıskanması kadar normal bir durum yoktur. İnsanın özünde ve doğasında kıskanmak vardır.
Dünyadaki ilk cinayette bir kıskançlık sonucu oluşmamış mıdır? Kabilin kardeşi Habil’i öldürmesinin özünde de kıskançlık yok mudur? Kıskançlık normal bir duygu iken bu duygunun şiddeti evlilikleri bitirme noktasına getiriyor. Ya eşinizi çok kıskanıp ona dünyayı zindan edip göz hapsine tutuyoruz. Ya da çok relaks olup onu tamamen serbest bırakıyoruz. Bu iki durumda eşlerin hoşuna gitmiyor. Kıskanılmak her kadını cezp eder. Fakat bunun dozajını çok iyi ayarlamak gerekir.
Eşinizi kıskanın. Kıskandığınızı ona hissettirin. Kıskanırken onu göz hapsinde tutup eylemlerine sınırlama getirmeyin. Eşler özgürlüklerinin elinden alındığını hissettiği anda size set çekip sizden uzaklaşacaktır. Hayat bir denge üzerine kurulmuştur. İlişkilerde de denge olması gerekir. İlişkiler hiçbir dengesizliği kabul etmez. Bu yüzden kıskançlık gibi çok tehlikeli duyguyu dengede tutmaya çalışın. Yoksa bedelini çok ağır ödersiniz. Kıskançlık duygusu sizi esir alıp gözünüzü karartmasın.
Eşin Gönlü Nasıl Alınır
Hayatta problemlerle doludur. İnsan ömrünü bu problemleri çözmek için harcar. Çoğu zaman cevaplar soruların içinde saklıdır. Eşinizin kalbini kırdınız gönlünü almaya mı çalışıyorsunuz? Nasıl kalbini yeniden kırarım diye düşünüyorsanız problemin kaynağına inmelisiniz. Empati yaparak eşinizi anlamaya çalışmalısınız. Eşinizin kalbini kırdıysanız şu aşamaları takip ederek kalbini kazanabilirsiniz.
1- Samimi bir şekilde özür dileyin. Özrünüzü gülmeden ciddiyetinizi bozmadan içten bir şekilde yapmalısınız.
2- Özür dilerken ne kadar pişman olduğunuzu yüz ifadenizle ciddiyetinizle göstermelisiniz. Sırf onu mutlu etmek onun kalbini kazanmak için özür dilediğinizi hissettiği an bu özrün hiçbir kadri kıymeti olmayacaktır.
3- Özür ve pişmanlıktan sonra aynı hatanın bir daha tekrarlanmayacağının sözünü vermelisiniz. Özür dileyip aynı hatayı sürekli yapıyorsanız özrünüz kabul edilmeyecektir. Özürde önemli olan pişmanlık ve hatanın bir daha tekrar edilmemesidir.
4- Hatayı pahalı bir ödülle ört bas etmeye çalışmayın. Bu taktik çoğu zaman geri teper. İçten ve samimi bir açıklama pahalı hediyeden daha etkilidir. Karşı taraf hatanıza karşı samimi özür beklerken sizin ona pahalı hediyelerle gitmeniz karşı tarafa ben hata yapabilirim ama param var bu parayla bütün hatalarımı kapatabilirim imajı verirsiniz.
5- Hata sonrası eşinize aşırı ilgi göstermeniz geri tepebilir. Karşı taraf aşırı ilgiden sıkılıp bunu sırf hatanızı kapatmak için yaptığınızı anlayabilir. Gönül almak için samimi özür ve içten davranış gerekir. Yapmacık hareketlerden uzak durun.
Bir Yorum